preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice

Login
Kabinet rane intervencije

KUTAK STRUNE SLUBE

Bajka Zagorje na dlanu

       

Broja posjeta
Ispis statistike od 19. 1. 2013.

Ukupno: 296306
Ovaj mjesec: 980
Ovaj tjedan: 145
COOKT-sudionici projekta

 

 

Zagreb

 

world map hits counter
map counter

   visitors by country counter
 

Dokumenti za prikaz
RSS Reader
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr e Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani dogaaji

 

 

Gostovanje na Festivalu jednakih mogunosti

Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Arhiva dokumenata
 

 

 
 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispii lanak Poalji prijatelju
Baltazar - finalist nagrade Europske komisije Regiostars 2021
Autor: Ivanica Antoli, 4. 10. 2021.


Projekt Baltazar, koji se provodi i u našoj škole, je finalist za nagradu Europske komisije Regiostars 2021 u kategoriji Fair/Pravedna Europa: Njegovanje inkluzije i antidiskriminacija. Dodjelom godišnje nagrade Regiostars u razliitim kategorijama Europska komisija nastoji prepoznati primjere dobre prakse u regionalnom razvoju i istaknuti inovativne projekte sufinancirane iz EU fondova koji mogu potaknuti na provedbu slinih, novih projekata.

Nositelj projekta Baltazar je Krapinsko-zagorska upanija, sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, a njegovom provedbom upanija zajedno s partnerima: gradom Krapinom, opinom Stubike Toplice, Zagorskom razvojnom agencijom te osnovnim i srednjim školama, od 2014. godine osigurava pomonike u nastavi i strune komunikacijske posrednike za uenike s teškoama u razvoju. Dosad su uz potporu Europskog socijalnog fonda uspješno provedena etiri nastavka projekta, a u šk. god. 2021./2022. u tijeku je i peti.

Projekt je dugogodišnji primjer dobre prakse poticanja socijalne ukljuenosti i integracije uenika s teškoama u osnovnim i srednjim školama u mjestu njihovog prebivališta. Svojim aktivnostima projekt nastavlja s njegovanjem i promicanjem tolerancije, prijateljstva i inkluzije u društvu, a posebno doprinosi poticanju djece da budu što samostalnija i da pokau svoje talente i mogunosti. Time se stvaraju uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignua i emocionalnog funkcioniranja te uspješniju integraciju u socijalno okruenje uz potporu senzibilizirane javnosti.

Baltazar se u finalu nagrade Regiostars 2021 natjee za najbolji projekt po izboru javnosti, a sam ulazak u finale ve je veliki uspjeh jer se u kategoriji Pravedna Europa kandidiralo ukupno 76 projekata iz cijele Europe, dok je Baltazar jedini iz Hrvatske. Glasati za projekt Baltazar mogue je do 15.11.2021. putem Regiostars Awards EU stranice na poveznici: https://regiostarsawards.eu/ na nain da se u kategoriji Fair/Pravedna Europa klikne na srce kod predstavljanja projekta Baltazar. Glasanje ovisi o IP adresi ureaja, pa je s iste IP adrese mogue glasati jednom dnevno.

Ovom prilikom u ime projektnog tima Baltazar i Krapinsko-zagorske upanije elim vam zahvaliti na odlinoj dosadašnjoj suradnji i potaknuti vas da svojim glasom podrite Baltazar u jakoj konkurenciji za titulu Regiostars 2021. Osvajanje ove titule znailo bi da je uspjeh provedbe projekta Baltazar prepoznat i na široj europskoj razini, a iza njega prvenstveno stoji struna podrška, nesebini angaman, motivacija i kreativnost cijelog tima ljudi, od samih pomonika u nastavi i strunih suradnika po školama koji su u svakodnevnom i neposrednom odnosu s uenicima s teškoama, do snanog partnerskog odnosa izmeu svih ostalih sudionika u projektu.

Više  o projektu Baltazar moete pronai na slubenoj stranici Krapinsko-zagorske upanije i Zagorske razvojne agencije: https://www.zara.hr/vijesti/438-projekt-baltazar-jedan-od-finalista-regiostars-a , https://www.kzz.hr/nagrada-europske-komisije-glasajte-i-vi i https://www.kzz.hr/baltazar-nagrada-regiostars .

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispii lanak Ispii lanak | Poalji prijatelju Poalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju