preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice

Login
Kabinet rane intervencije

KUTAK STRUNE SLUBE

Bajka Zagorje na dlanu

       

Broja posjeta
Ispis statistike od 19. 1. 2013.

Ukupno: 296189
Ovaj mjesec: 863
Ovaj tjedan: 28
Danas: 28
COOKT-sudionici projekta

 

 

Zagreb

 

world map hits counter
map counter

   visitors by country counter
 

Dokumenti za prikaz
RSS Reader
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr e Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani dogaaji

 

 

Gostovanje na Festivalu jednakih mogunosti

Trailica
Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Arhiva dokumenata
 

 

 
 

 
Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice   zapoeo je  s  djelovanjem 
1. oujka 2016. Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice pravni je sljednik OŠ pri Specijalnoj bolnici za medicinski rehabilitaciju Krapinske Toplice. Osnovna škola je od osnutka pa do poetka samostalnog djelovanja kao COOKT djelovala kao radna jedinica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.
 
Nakon izmjena Zakona o školstvu OŠ pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice ima osnovnu zadau odgoja i obrazovanja uenika s poteškoama u razvoju, sukladno l. 63. Zakona i Pravilniku o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju uenika s teškoama u razvoju. Prema vrsti teškoa to su uenici s tjelesnim invaliditetom, mentalnom retardacijom na stupnju lake mentalne retardacije, a najvei je broj uenika kod kojih postoji više vrsta i stupnjeva teškoa u psihofizikom razvoju.

Uenici koji se obrazuju sukladno lanku 63. Zakona smješteni su na Djejem odjelu tijekom cijele školske godine, naješe tijekom cjelokupnog osnovnoškolskog obrazovanja. Polaznici škole su i uenici koji svakodnevno putuju u školu, a obrazuju se sukladno l. 61 Zakona o školstvu. To su uenici koji zbog tjelesnog ošteenja ili programa obrazovanja ne mogu polaziti matinu školu. Potrebna im je i medicinska rehabilitacija i tretman kompletnog rehabilitacijskog tima što mogu ostvariti u našoj ustanovi. Na takav nain djeca nisu izdvojena  iz svojih obitelji. 

Uenici se prema svojim sposobnostima obrazuju po redovnom, prilagoenom redovnom i posebnom programu. Osim nastave ukljueni su u rad produenog strunog postupka gdje se provode edukacijsko - rehabilitacijski postupci. Velika panja pridaje se radu izvannastavnih aktivnosti gdje dijete s posebnim potrebama vrlo esto otkriva svoje prikrivene sposobnosti i dobiva tako potrebnu potvrdu svoje sposobnosti. Uenici su ukljueni u rad športskih grupa, tehnike grupe, likovne i keramiarske grupe.
Vrlo uspješna je novinarska grupa koja vrijedno biljei sva zbivanja vezana uz rad škole i o tome širi vijesti putem medija i u svojem listu "Djetli"   . Po istim nazivom djeluje i uenika zadruga, doduše još u osnutku, ali zapaena po svom radu na Smotrama tehnike kulture i drugim izlobama. Recitatorsko-dramska grupa i pjevaki zbor pripremaju priredbe i sudionici su INKAZA.

Škola je relativno dobro opremljena informatikom opremom, pa tako nastojimo provoditi program opismenjavanja djece slabih grafomotornih sposobnosti na raunalu, kako bismo ih i u tom dijelu pripremili za što samostalniji ivot i rad. 

preskoči na navigaciju