preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice

Login
Kabinet rane intervencije

KUTAK STRUNE SLUBE

Bajka Zagorje na dlanu

       

Broja posjeta
Ispis statistike od 19. 1. 2013.

Ukupno: 296191
Ovaj mjesec: 865
Ovaj tjedan: 30
Danas: 30
COOKT-sudionici projekta

 

 

Zagreb

 

world map hits counter
map counter

   visitors by country counter
 

Dokumenti za prikaz
RSS Reader
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr e Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani dogaaji

 

 

Gostovanje na Festivalu jednakih mogunosti

Trailica
Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Arhiva dokumenata
 

 

 
 

 

U predškolsku skupinu je pedagoške godine 2013./2014. upisano 22 djece. Djeca su razliite kronološke i mentalne dobi, te razliitih sposobnosti. Rad u skupini obavlja defektolog. Edukacijski i rebalitacijski programi provode se individualno sa svakim djetetom i grupno. Djeca meusobno ue, pomau jedni drugima. To je dalo dobre rezultate na razvoj tolerancije i socijalizacije, što je od iznimne vanosti za daljnju integraciju djece u sredini iz kojih dolaze.

Predškolskim programom je obuhvaeno 25 djece, 22 upisnika i 3 djece na opservaciji.

Potrebe za ukljuivanjem djece u našu skupinu su velike, a proizlaze iz injenice da u našoj upaniji ne postoji ustanova koja ima specijaliziran struni tim za rad sa djecom sa teškoama. 

Ove pedagoške godine planirana su dva projekta: senzorna integracija u slovu i broju koju provodimo tijekom godine kroz matematike i pred italake sposobnosti. Drugi projekt jesenje igre provodili smo kroz aktivnosti upoznavanja okusa, mirisa i oblika jesenjih plodova putem igre u 9. , 10 i prvoj polovici 11. mjeseca.

 

Opis aktivnosti kroz pedagošku godinu: 

9. je mjesec bio vezan uz naš projekt o jesenjim plodovima. U igrama okusa nastojali smo prepoznati voe i povre. Djeca su ujedno morala izrezati voe i povre. Radili smo razne salate. 28.9. aktivno smo sudjelovali sa djecom ostalih DV naše upanije u igrama spretnosti vezanim uz jesen i berbu plodova na „Malim berbarijama“ u Pregradi. Djeca su se takmiila, druila, igrala, meusobno si pomagala. Pokazala su zavidnu upornost i spretnost u rješavanju zadataka. (dodatak slika)

 

Povodom meunarodnog dana ivotinja 4.10. u našoj predškolskoj skupini našli su se zeevi, hrak, pas, pa ak i jedna koka koja je ljubimac zbog svoje poslušnosti. Djeca su promatrala ivotinje, opisivala njihovu dlaku, perje, njihov izgled, hranila ih hranom koju ivotinje jedu, i upoznala  kako se brinemo o ivotinjama. (dodatak slika)

U 10. mjesecu obiljeili smo  Dane zahvalnosti za plodove zemlje (od 21.do 29.10.). Djeca su uila o zdravoj hrani. 25.10. posjetili smo u pratnji roditelja mlin i vodenicu obitelji Kuni u Loboru. Mlinar je pokazivao mlin, a djeca su opipavala i mirisala pšenicu, jeam, ra, kukuruz i brašno koje je nastalo mljevenjem. (dodatak slike9

Veliko veselje izazvalo je vodenino kolo koje je pokretala voda brzog potoia.

U Loboru smo posjetili i Dom za odrasle osobe s ciljem upoznavanja njihovih likovnih radionica .  28.10 posjetili smo mjesnu pekaru u Toplicama i  degustirali razna peciva i kolae.

29.10. mi  smo bili pekari i slastiari. Svako dijete je samostalno nainilo sendvi od ponuenih namirnica i nainilo male torte. Na sveano blagovanje hrane pozvali smo roditelje. Deseti mjesec završili smo danom bua i izradom strašila. (Dodatak slike)

U 11. mjesecu nastale su prekrasne slike od sjemenki, suhog liša, i neoblikovanog likovnog materijala, kartonske ambalae. Djeca su uila tehnike kaširanja brašnom i vodom. Na kraju jedanaestog mjeseca zapoeo je Advent. U aktivnost izrade vjenia ukljuili smo roditelje. (slike)

Dvanaest mjesec, je najveseliji mjesec u godini. 6.12. djecu je obišao Sveti Nikola , a 20. 12. i Djed Boinjak. Tom prilikom smo aktivno sudjelovali u kulturno-umjetnikom programu sa uenicima naše škole.  Za svu djecu i uenike škole organizirana je kazališna predstava „Štrumfovi“ koju su izveli djelatnici Bidruice. Svi smo uivali u prekrasnoj predstavi. Mjesec je brzo prošao u sijanju pšenice i izradi prigodnih ukrasa i estitki. (Slike)

Za roditelje i djecu organizirala sam tri cjelodnevna druenja kroz radne zadatke i igru:3.10., za meunarodni dan djece i 20. 11. Povodom svjetskog dana djece. Roditelji su u igrama sudjelovali kao pomagai svojoj djeci i nauili brojne igre koje mogu provoditi kod kue. Djeca su imala zadatke vezane uz prostornu orijentaciju, brojevne skupove do 7, te vjebe vizualne i taktilne percepcije, te vjebe fine motorike, koordinacije pokreta, pamenja i orijentacije na tijelu. Djeca i  njihovi roditelji su se zabavljali i poeljeli još takvih igara kroz godinu. 29. 11. Odrana je trea radionica roditelja i djece na kojoj su zajedniki pleli adventne vijence i izraivali ukrase pripremajui se za Boi.  (slike)

Dugo ekani snijeg je pao tek u novoj godini. Iskoristili smo snjeni pokriva u našem parku i proveli cjelodnevni boravak na zraku. Dobro obueni i obuveni valjali smo se po snijegu, grudali se, sanjkali se i radili snjegovie. (aktivnost provedena 30.1.2014.- slike)

U drugom mjesecu razveselila nas je posjeta djece OŠ Desini sa dramatizacijom „Kad zvijezde plešu“ povodom projekta Crvenog kria Bolnica bezbolnica. Nastupi malih zvijezda oduševili su sve prisutne. (13.2.2014.)

Od 10. do 22.2. hodnici i pred prostori vrtia i škole postali su velika radionica u kojoj su se šivali kostimi za maškare. Svi smo se odluili za masku mrava. 

22.2.2014. sudjelovali smo na Malom djejem fašniku djejih vrtia Krapinsko- zagorske upanije. Na alost ove godine broj vrtia koji su sudjelovali je bio malen, ali mi smo se unato tome i kiši koja je poludjela dobro zabavili. Jedva ekamo maškare u školi.

preskoči na navigaciju